Receptek

Körtés, kesudiós szőlősaláta

Gyurik Gábor receptje

2020. október 14.
  • 1 nagyobb marék mosott, leszárított salátalevél fejenként
  • 50 dkg érett körte
  • 65 dkg kék szőlő
  • 12 dkg kesudió megpirítva
  • 2 dl kékszőlő-lé
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1,5 dl extra olíva

  • 2-3 ek balzsamecet
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A dresszinghez a szőlőlevet kis lángon, lassan szirupsűrűségűre visszaredukáljuk. Hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat, az ecetet, és sózzuk.

A szőlőszemeket megmossuk, sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pár csepp olajjal, megszórjuk kakukkfűvel, egy csipet sóval és cukorral. 150 °C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.



Tálaláskor a körtét kimagozzuk, vékonyra felszeleteljük, hozzákeverjük a válogatott salátalevelekhez, ízesítjük a dresszinggel, majd a legvégén hozzáadjuk a már kihűlt sült szőlőszemeket és a pirított kesudiót.


saláta , körte , kék szőlő , kesudió , kékszőlő-lé , kakukkfű , dijoni magos mustár , extra olíva , balzsamecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra