Gyurik Gábor receptje
2020. október 14.- 1 nagyobb marék mosott, leszárított salátalevél fejenként
- 50 dkg érett körte
- 65 dkg kék szőlő
- 12 dkg kesudió megpirítva
- 2 dl kékszőlő-lé
- 2-3 szál friss kakukkfű
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1,5 dl extra olíva
- só
- 2-3 ek balzsamecet
A dresszinghez a szőlőlevet kis lángon, lassan szirupsűrűségűre visszaredukáljuk. Hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat, az ecetet, és sózzuk.
Tálaláskor a körtét kimagozzuk, vékonyra felszeleteljük, hozzákeverjük a válogatott salátalevelekhez, ízesítjük a dresszinggel, majd a legvégén hozzáadjuk a már kihűlt sült szőlőszemeket és a pirított kesudiót.
saláta , körte , kék szőlő , kesudió , kékszőlő-lé , kakukkfű , dijoni magos mustár , extra olíva , balzsamecet