A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bébitintahal, garnélarák és tengeri süllő

Várvízi Péter receptje

2018. július 20.
HAL
HOZZÁVALÓK:
  • 500 g bébitintahal
  • 500 g garnélarák (8-12 db)
  • 600 g tengeri süllő
  • 8 g só
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 db citrom
PASSIÓVINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:
  • 250 ml passiópüré
  • 100 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 3 g zselatin
  • 15 ml víz
  • 3 g só
  • 120 ml szőlőmagolaj
  • 40 ml olívaolaj

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g tépett salátamix
  • 200 g cukkini
  • 200 g málna
  • 1 cs kapor
  • 1 cs petrezselyem
  • 8 g só
ALMABALZSAM-VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:
  • 25 ml almabalzsamecet
  • 20 g almás balzsamecetes mustár
  • 2 ml só
  • 60 ml szőlőmagolaj
  • 20 g olívaolaj
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A hal elkészítése: A halakat előkészítjük. A tengeri süllő bőrét egy kevés olívaolajjal megkenjük, és a grillre helyezzük, a tintahallal és a garnélarákkal együtt. Majd a grillen friss citrommal és sóval hintjük.

A passióvinaigrette elkészítése: A zselatint hidratáljuk a vízben (15 ml). Közben a kristálycukrot felmelegítjük a vízzel (100 ml), hogy elolvadjon. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a passiópürét, a sót, majd a zselatint, és folyamatos botmixelés közben az olíva és a szőlőmagolajat. Tálaláshoz egy kevés friss zöld almát is használhatunk.

A saláta elkészítése: A salátánál a legfontosabb, hogy mindig friss és válogatott levelekkel dolgozzunk. Azt követően ügyeljünk az egyenletes ízesítésre, amely mindig egy kevés sózással indul, majd keverjük össze a vinaigrette-tel.

Az almabalzsam-vinaigrette elkészítése: az almabalzsamecetet, a mustárt és a sót összekeverjük, és folyamatos botmixelés közben egyenletesen adagoljuk hozzá a szőlőmag- és az olívaolajat.


passiópüré , saláta , cukkini , garnélarák , tengeri süllő , citrom , bébitintahal , kapor , málna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra