Cattaneo Graziano (Krizia Étterem) receptje
2022. április 5.- 300 g spagetti-durumtészta
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 1 peperoncino
- 30 g száraz fehérbor
- 2 ek sűrített paradicsomszósz
- 1 dl halalaplé
- 100 g cozze (fekete kagyló)
- 50 g vongole (szívkagyló)
- 50 g calamari (tintahal)
- 4 gamberi (garnéla)
- 40 g polip (főtt)
- 40 g filézett branzino (tengeri sügér)
- 40 g filézett gallinella (morgóhal)
- só, bors
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a vágott petrezselymet, fokhagymát, peperoncinót. Hozzáadjuk a fekete kagylót, szívkagylót, illetve a fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a halalaplevet és a sűrített paradicsomot.
Közben forró, lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát al dentére. Amikor megfőtt, beletesszük a paradicsomos alapba, és folyamatos keverés mellett fél pohár vízzel felengedjük.
Közben hozzáadjuk a halakat, a rákot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Azonnal tálaljuk!
spagetti-durumtészta , petrezselyem , fokhagyma , olívaolaj , peperoncino , száraz fehérbor , kagyló , sűrített paradicsomszósz , tintahal , garnéla , polip , halalaplé , morgóhal , tengeri sügér