Receptek

Spagetti a tenger gyümölcseivel

Cattaneo Graziano (Krizia Étterem) receptje

2022. április 5.
  • 300 g spagetti-durumtészta
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 peperoncino
  • 30 g száraz fehérbor
  • 2 ek sűrített paradicsomszósz
  • 1 dl halalaplé
  • 100 g cozze (fekete kagyló)
  • 50 g vongole (szívkagyló)
  • 50 g calamari (tintahal)
  • 4 gamberi (garnéla)
  • 40 g polip (főtt)
  • 40 g filézett branzino (tengeri sügér)
  • 40 g filézett gallinella (morgóhal)
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a vágott petrezselymet, fokhagymát, peperoncinót. Hozzáadjuk a fekete kagylót, szívkagylót, illetve a fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a halalaplevet és a sűrített paradicsomot.

2-3 percig sűrítjük.


Közben forró, lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát al dentére. Amikor megfőtt, beletesszük a paradicsomos alapba, és folyamatos keverés mellett fél pohár vízzel felengedjük.

Közben hozzáadjuk a halakat, a rákot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Azonnal tálaljuk!


spagetti-durumtészta , petrezselyem , fokhagyma , olívaolaj , peperoncino , száraz fehérbor , kagyló , sűrített paradicsomszósz , tintahal , garnéla , polip , halalaplé , morgóhal , tengeri sügér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra