Receptek

Vendégváró zellerleves rántott malachússal és sültpaprika-chutney-val

Forster Zoltán receptje

2020. július 20.
  • 2 db fél malacfej
  • 2 db malacnyelv
  • 500 g zeller
  • 3 db kápia paprika
  • 1 db rozmaringág
  • 50 g vöröshagyma
  • zsíros tej
  • szárnyashúsleves
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • pankó morzsa
  • só, bors, fahéj, balzsamecet

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fejet és a nyelvet kevés vízben megfőzzük, vöröshagymával, fokhagymával, sóval és egész borssal. A puhára főtt fejhúst, fület, nyelvet apró kockára vágva folpackkal bélelt formában dermesztjük.

Egy nap préselés, hűtés után 20 g-os kockákat vágunk belőle,

és lisztben, tojásban, pankó morzsában panírozva bő olajban ropogósra sütjük.

A zellert vékonyra gyaluljuk, és pirított vöröshagymán, kevés fokhagymával, száraz fehérborral, zsíros tejjel, szárnyashús-levessel krémlevest készítünk. A paprikákat szenesre sütjük, majd hámozzuk, csíkozzuk, és pirított vöröshagymával, fahéj, babérlevél, rozmaring, barna cukor, balzsamecet hozzáadásával lekvár állagúra főzzük (chutney).


zeller , malacfej , kápia paprika , vöröshagyma , malacnyelv , rozmarinág , tej , szárnyashúsleves , száraz fehérbor , pankó morzsa , fahéj , bazsamecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra