Forster Zoltán receptje
2020. július 20.- 2 db fél malacfej
- 2 db malacnyelv
- 500 g zeller
- 3 db kápia paprika
- 1 db rozmaringág
- 50 g vöröshagyma
- zsíros tej
- szárnyashúsleves
- 1/2 dl száraz fehérbor
- pankó morzsa
- só, bors, fahéj, balzsamecet
A zellert vékonyra gyaluljuk, és pirított vöröshagymán, kevés fokhagymával, száraz fehérborral, zsíros tejjel, szárnyashús-levessel krémlevest készítünk. A paprikákat szenesre sütjük, majd hámozzuk, csíkozzuk, és pirított vöröshagymával, fahéj, babérlevél, rozmaring, barna cukor, balzsamecet hozzáadásával lekvár állagúra főzzük (chutney).
zeller , malacfej , kápia paprika , vöröshagyma , malacnyelv , rozmarinág , tej , szárnyashúsleves , száraz fehérbor , pankó morzsa , fahéj , bazsamecet