Receptek

Radicchio BBQ paradicsommal, kéksajtos burgonyagombóccal és kacsatepertővel

Litauszki Zsolt receptje

2020. augusztus 1.
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg radicchio
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg sárga héjú burgonya
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • só, bors
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kacsatepertő
  • 5 dkg Stilton kéksajt
  • 2 ek olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A paradicsomokat megkarcoljuk, és nagyon forró faszenes grillbe helyezzük 1 percre.

Ezután gyorsan hűtőbe tesszük 5 percre. A hőtől könnyen le tudjuk húzni a héját, és kellemes, füstös ízű lesz. Ebből készítsünk mártást.

Az olívaolajon megfonnyasztjuk a salottát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomokat, felfőzzük, ízesítjük sóval és borssal, majd áttörjük egy finom szűrőn.

A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd leszárítjuk és összetörjük. Még langyosan összekeverjük a liszttel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük.

Betöltjük a sajtkockákkal, majd formázzuk és burgonyakeményítőbe forgatva sós vízben kifőzzük.

Pirított radicchióval és kacsatepertővel tálaljuk.



radicchio , paradicsom , kéksajt , koktélparadicsom , sárga héjú burgonya , rétesliszt , tojás , burgonyakeményítő , salotta hagyma , kacsatepertő , fokhagyma , olívaolaj , Stilton kéksajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra