A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hideg zöldbableves nyúlkolbásszal

Csomós András receptje

2020. augusztus 7.

ZÖLDBABLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg zöldbab
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg főzőburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 0,2 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor kapor
  • borecet vagy verjus
  • cukor
  • só, bors

NYÚLKOLBÁSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg házinyúl-hasaalja
  • 10 dkg marhavesefaggyú
  • zsálya, 1,7%-os só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

ZÖLDBABLEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldbabot blansírozzuk, majd az egyharmadát felaprítjuk. A vaj felén megpároljuk az apróra vágott hagymát és a burgonyát, és felöntjük egy kevés zöldségalaplével.

Mikor kész, hozzákeverjük a felaprított zöldbabot és a tejet, majd felfőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, borecettel vagy verjus-vel. Ezután turmixoljuk vagy thermomixben pürésítjük és átszűrjük.

Majd hűtőben tartjuk tálalásig.

A maradék zöldbabot vajon megpirítjuk és kihűtjük.

NYÚLKOLBÁSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A fűszereket összeőröljük. A húst a faggyúval apró tárcsán átdaráljuk kétszer, ízesítjük, és bélbe töltjük, vagy csak kézzel formázzuk.

TÁLALÁS:
A tányérba rakjuk a zöldbabot, ráhelyezzük a pirított nyúlkolbászt.

Friss kaprot szórunk rá, és a behűtött levessel felöntjük.


zöldbab , vöröshagyma , vaj , tej , kapor , főzőburgonya , borecet , zöldségalaplé , zsálya , marhavesefaggyú , házinyúl-hasaalja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra