Csomós András receptje
2020. augusztus 7.ZÖLDBABLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg főzőburgonya
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 0,2 dl zöldségalaplé
- 1 csokor kapor
- borecet vagy verjus
- cukor
- só, bors
NYÚLKOLBÁSZ
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg házinyúl-hasaalja
- 10 dkg marhavesefaggyú
- zsálya, 1,7%-os só, bors
ZÖLDBABLEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldbabot blansírozzuk, majd az egyharmadát felaprítjuk. A vaj felén megpároljuk az apróra vágott hagymát és a burgonyát, és felöntjük egy kevés zöldségalaplével.
Mikor kész, hozzákeverjük a felaprított zöldbabot és a tejet, majd felfőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, borecettel vagy verjus-vel. Ezután turmixoljuk vagy thermomixben pürésítjük és átszűrjük.
A maradék zöldbabot vajon megpirítjuk és kihűtjük.
NYÚLKOLBÁSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A fűszereket összeőröljük. A húst a faggyúval apró tárcsán átdaráljuk kétszer, ízesítjük, és bélbe töltjük, vagy csak kézzel formázzuk.
TÁLALÁS:
A tányérba rakjuk a zöldbabot, ráhelyezzük a pirított nyúlkolbászt.
zöldbab , vöröshagyma , vaj , tej , kapor , főzőburgonya , borecet , zöldségalaplé , zsálya , marhavesefaggyú , házinyúl-hasaalja