Receptek

A mi lecsónk kacsamellel

Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád receptje

2021. augusztus 2.

Az alaphoz: 1 liter mesterleves (vagy pirított csirkeszárnyból készült alaplé)

1. fázis: 1 tk pirított kömény, 5 szem bors, csili, szalonnabőr, zöld kardamom, mustármag

2. fázis: 3 db paradicsomkonfit, 1 db paprika, 1 tk fűszerpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, jus (esetleges) + paradicsomvíz

Betétek:

  • 2 db konfitált vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db aszalt paradicsom (hámozva)
  • 16 db rogyasztott koktélparadicsom
  • 4 db vastag húsú paprika (konfitálva, hámozva)
  • 8 db vékony héjú paprika (pirítva)
  • 4 db konfitált paradicsom
  • 4 db kacsamell
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A mesterlevest az 1. fázis hozzávalóival gyöngyözve redukáljuk, majd hozzáadjuk a 2.fázis alapanyagait, 4-4,5 dl-re redukáljuk, finom szűrőn átengedjük, paradicsomvízzel beállítjuk a savasságát.

A betéteket külön-külön elkészítjük, tálalás előtt a lében átmelegítjük.

Ropogós bőrű szaftos kacsamellel, Maldon sóval, tört borssal, zöldekkel tálaljuk.


alaplé , szalonnabőr , kömény , mustármag , csili , zöld kardamom , paradicsomkonfit , paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , kacsamell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra