Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád receptje
2021. augusztus 2.Az alaphoz: 1 liter mesterleves (vagy pirított csirkeszárnyból készült alaplé)
1. fázis: 1 tk pirított kömény, 5 szem bors, csili, szalonnabőr, zöld kardamom, mustármag
2. fázis: 3 db paradicsomkonfit, 1 db paprika, 1 tk fűszerpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, jus (esetleges) + paradicsomvíz
Betétek:
- 2 db konfitált vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 db aszalt paradicsom (hámozva)
- 16 db rogyasztott koktélparadicsom
- 4 db vastag húsú paprika (konfitálva, hámozva)
- 8 db vékony héjú paprika (pirítva)
- 4 db konfitált paradicsom
- 4 db kacsamell
A mesterlevest az 1. fázis hozzávalóival gyöngyözve redukáljuk, majd hozzáadjuk a 2.fázis alapanyagait, 4-4,5 dl-re redukáljuk, finom szűrőn átengedjük, paradicsomvízzel beállítjuk a savasságát.
A betéteket külön-külön elkészítjük, tálalás előtt a lében átmelegítjük.
alaplé , szalonnabőr , kömény , mustármag , csili , zöld kardamom , paradicsomkonfit , paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , kacsamell