A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsamájterrine

Nagy Attila receptje

2020. augusztus 3.
  • 600 g kacsamáj
  • 50 ml konyak
  • 1 g fehér bors
  • 100 g füstölt kacsamell
  • 300 g érett füge
  • 100 g lila hagyma
  • 1 g fekete bors
  • 1 g szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 2 db babérlevél
  • 50 ml sherryecet
  • 50 g cukor
  • 200 ml vörös portói


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsamájat szétnyitjuk és kierezzük, majd a konyakkal, a sóval és a borssal fűszerezzük.

Körbefóliázzuk (esetleg vákuumozzuk), 20 percig 60 °C-on hőkezeljük, végül thermomixerrel vagy botmixerrel krémesítjük, és jégfürdőben azonnal lehűtjük.

A kacsamellet vékony szeletekre vágjuk, és a kihűlt májkrémmel terrine-formába rétegezzük. A négybe vágott lila hagymát az ecettel, a többi fűszerrel és kevés vízzel felforraljuk, majd letakarva kihűtjük.

A negyedelt fügét a borral és a cukorral röviden összefőzzük.

A terrine-t felszeletelve tányérokra tesszük, a hagymával és a fügével díszítjük.




kacsmáj , füstölt kacsamell , konyak , füge , lila hagyma , szegfűszeg , vanília , babérlevél , vörös portói , sherryecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra