A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöldalma-kompót zsályavirággal

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 2.
  • 2 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 1/2 db zöldcitrom leve
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 szem szegfűszeg
  • 3 szem egész bors
  • 4 db zöld alma
  • 2 db zöld alma héjastól, apró kockákra vágva
  • 1 kk só
  • ehető virágok (többek között rózsa, akác, zsálya)

ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Egy lábasban összekeverjük a 2 dl vizet, a cukrot, a mézet, a zöldcitromlevet és a fűszereket: a vaníliarúd kikapart magjait, szegfűszeget, borsot és csipet sót.

A négy almát héjastól, magházastól feldaraboljuk. Erős lángon összeforraljuk a fűszeres szirupot, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és kb. 20 perc alatt 2/3-ára beforraljuk.

Levesszük a tűzről a kompótot, leszűrjük és lehűtjük.

TÁLALÁS:
Poharakba öntjük a hideg kompótot, hozzáadjuk az apró kockára vágott zöld almát, az ehető virágokat és adagonként 2-3 jégkockát.



zöld alma , zsálya , méz , zöldcitrom leve , vanília , szegfűszeg , rózsa , akác , ehető virágok

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra