Gyurik Gábor receptje
2020. június 27.- 1 db avokádó
- 1 db kisebb uborka
- 100 g pirított kesudió
- 140 g érettebb kecskesajt
- 100 g pak choi levél vagy bébispenót
- 1/2 db citrom leve
- 50 ml extraszűz olívaolaj
- 120 g kék áfonya
- 150 g kuszkusz
A kuszkuszt dupla mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, folpackkal vagy egy konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Az avokádót és az uborkát megtisztítjuk, kimagozzuk, és kisebb szeletekre vágjuk. Óvatosan hozzákeverjük a salátaleveleket és a kihűlt kuszkuszt, majd meglocsoljuk olívaolajjal és a frissen facsart citrom levével. Egy mélyebb tálba halmozzuk a salátát, és a tetejére szórjuk a kecskesajtdarabokat, a kesudiót és a friss kék áfonyát.
avokádó , uborka , kesudió , kecskesajt , pak choi levél , citrom , áfonya , kuszkusz