Receptek

Citromos-avokádós kuszkuszsaláta kecskesajttal, áfonyával és kesudióval

Gyurik Gábor receptje

2020. június 27.
  • 1 db avokádó
  • 1 db kisebb uborka
  • 100 g pirított kesudió
  • 140 g érettebb kecskesajt
  • 100 g pak choi levél vagy bébispenót
  • 1/2 db citrom leve
  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • 120 g kék áfonya
  • 150 g kuszkusz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kuszkuszt dupla mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, folpackkal vagy egy konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Az avokádót és az uborkát megtisztítjuk, kimagozzuk, és kisebb szeletekre vágjuk. Óvatosan hozzákeverjük a salátaleveleket és a kihűlt kuszkuszt, majd meglocsoljuk olívaolajjal és a frissen facsart citrom levével. Egy mélyebb tálba halmozzuk a salátát, és a tetejére szórjuk a kecskesajtdarabokat, a kesudiót és a friss kék áfonyát.


avokádó , uborka , kesudió , kecskesajt , pak choi levél , citrom , áfonya , kuszkusz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra