A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libakolbász dijoni mustármártással, lilakáposzta-salátával

Bereznay Tamás receptje

2018. október 25.
  • 1 kg libacomb vagy mellszínhús
  • 30 dkg libaháj
  • 20 dkg dió
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 dl meleg alaplé
  • 1/2 dl almaecet

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • pár csepp citromlé
  • só, olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, összekeverjük, enyhén megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levét, ízesítjük dijoni mustárral, olívaolajjal és citromlével. A húst és a hájat felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűlevelekkel és meglocsoljuk az ecettel.

Alaposan összekeverjük és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután ledaráljuk, hozzákeverjük az apróra vágott diót, majd az előzőleg hideg vízbe áztatott sertésvékonybélbe (esetleg juhbélbe) töltjük. 15 cm-es darabokra tekerjük, majd serpenyőben, kevés kacsazsíron, szép ropogósra sütjük.

A káposztasalátával és csípős mustárral tálaljuk.


citromlé , kakukkfű , dió , mustár , lila káposzta , liba , kolbász , libacomb , libaháj , alaplé , almaecet , lila hagyma , magos dijoni mustár , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra