Spanjevic Igor receptje
2023. október 11.1 kg sütni való krumpli
1 db kis tojás
250 g liszt
2 ek vaj
21 db közepes méretű
szilva
fahéj, cukor, mák, só
A krumplit héjával együtt vízben megfőzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a lisztet és a tojást. Hagyjuk állni egy teázásnyi időt. A kész tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk női kisujj
vastagságúra, és kockázzuk fel kb. 5×5 cm-re. Szórjunk rá fahéjas-cukros keveréket ízlés szerint. Tegyuk a kimagozott szilvát a tészta közepére, óvatosan fogjuk össze úgy, hogy sehol se tudjon kifolyni belőle semmi. Ha a gombóc felúszott a sós víz tetejére, akkor el is készült. Szedjük ki és hagyjuk kissé megszáradni, majd forgassuk bele a darált mákba.