Receptek

Gesztenyés káposztasaláta lenmagolajjal

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. november 23.
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db piros ecetes paprika
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 1 kk majoránna
  • só, bors
  • 1 dl lenmagolaj
  • 4 db kemény tojás
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A nyers savanyú káposztát összekeverjük a felcsíkozott ecetes paprikával, a főtt (pl. vákuumcsomagolt), negyedekbe vágott gesztenyével, a majoránnával, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a lenmagolajjal, néhány óráig hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor a tetejét kirakjuk negyedelt vagy felkarikázott kemény tojással.


savanyú káposzta , ecetes paprika , majoránna , gesztenye , lenmagolaj , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek