A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kossuth-kifli

Auguszt Elemér-Auguszt Olga receptje

2018. március 13.
  • 20 dkg egész tojás (4 db tojás)
  • 12 dkg sárgája (4 db sárgája)
  • 24 dkg cukor
  • 16 dkg fehérje (4 db fehérje)
  • 27 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
1. Kimérjük az anyagokat. A vajat megolvasztjuk.
2. Az egész tojást és a sárgáját felverjük a fele cukorral.



3. A tojásfehérjét felverjük a másik fele cukorral.



4. A 2. és 3. pontban felvert tojáshabot habverővel óvatosan összekeverjük. A tojásfehérje nagyon kényes, nem szabad sokáig keverni, mert elveszti a nagy nehezen belevitt levegőbuborékokat.



5. A felvert tojásfehérjébe egyenletesen beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. Én a lisztet mindig egy papírlapra (sütőpapírra vagy szétvágott cukorszacskóra) szitálom, majd ezt félbehajtva, mint valami kis vályúból, egyenletesebben tudom a lisztet szórni.



6. Beleöntjük a megolvasztott vajat, lazán keverjük.



7. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére szeletelt mandulát szórunk.



8. Előmelegített sütőben, 160-180 °C-on sütjük, fél óráig. Ez nem könnyű otthoni sütőben, mert én még nem láttam olyan sütőt, ahol a sütőtérbe helyezett hőmérő ugyanazt mutatta volna, mint a külső kijelző. Tehát, ha tehetjük, mérjük meg a hőmérsékletet magunk.



9. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.


liszt , citrom , vaj , tojás , sütőpor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra