Auguszt Elemér-Auguszt Olga receptje
2018. március 13.- 20 dkg egész tojás (4 db tojás)
- 12 dkg sárgája (4 db sárgája)
- 24 dkg cukor
- 16 dkg fehérje (4 db fehérje)
- 27 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
2. Az egész tojást és a sárgáját felverjük a fele cukorral.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_17-770x_.jpg?token=4bae96ca5b91df761883f3b232ed2355)
3. A tojásfehérjét felverjük a másik fele cukorral.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_16-770x_.jpg?token=0c3b853a2ef6b90de87f6add95f6f65a)
4. A 2. és 3. pontban felvert tojáshabot habverővel óvatosan összekeverjük. A tojásfehérje nagyon kényes, nem szabad sokáig keverni, mert elveszti a nagy nehezen belevitt levegőbuborékokat.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_15-770x_.jpg?token=b7f38a3df2a6a6742aca5d9e3867989f)
5. A felvert tojásfehérjébe egyenletesen beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. Én a lisztet mindig egy papírlapra (sütőpapírra vagy szétvágott cukorszacskóra) szitálom, majd ezt félbehajtva, mint valami kis vályúból, egyenletesebben tudom a lisztet szórni.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_10-770x_.jpg?token=1510cf1c1d8d3a41e8477830ebff228f)
6. Beleöntjük a megolvasztott vajat, lazán keverjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_11-770x_.jpg?token=adccc996d998b7443a7097352dd54a1c)
7. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére szeletelt mandulát szórunk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_13-770x_.jpg?token=f2fb5d643a81af8108fd539b94c60ddb)
8. Előmelegített sütőben, 160-180 °C-on sütjük, fél óráig. Ez nem könnyű otthoni sütőben, mert én még nem láttam olyan sütőt, ahol a sütőtérbe helyezett hőmérő ugyanazt mutatta volna, mint a külső kijelző. Tehát, ha tehetjük, mérjük meg a hőmérsékletet magunk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_12-770x_.jpg?token=9c4e8b67f09030852c9d35854835d3fc)
9. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/02/Kossuth-kifli_14-770x_.jpg?token=8798332b2f2ea8f0810f439d78494575)