Buday Péter receptje
2018. március 27.BORLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 1 l száraz fehérbor
- 8 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 db 5–6 cm hosszú fahéj
- 2 dkg friss gyömbér
- 8 db szegfűszeg
- chili paprika
MANDULÁS PISZTRÁNGHAB
HOZZÁVALÓK:
- 8 db tojásfehérje
- 8 dkg pirított mandula
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 10 dkg füstölt pisztráng
- 1/2 citrom leve
BORLEVES ELKÉSZÍTÉSE:
Keverőtálba tesszük a 8 db tojássárgáját. Egy kis fazékban főzünk egy finom forralt bort cukorral, egész fahéjjal, szegfűszeggel, friss chili paprikával, gyömbérrel. A keverőtálat vízgőzre tesszük, és állandó keverés közben rászűrjük a forralt bort. Forrásig kevergetve forraljuk.
MANDULÁS PISZTRÁNGHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A felvert tojás habjába belekeverjük a darált pirított mandulát, a kukoricakeményítőt, a pürésített füstölt pisztrángot és a citrom levét. Kevés sóval ízesítjük. Szilikonra vagy sütőpapírra adagoljuk a habot, és 180 °C-fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a levesre tesszük a sült habot.
fehérbor , tojás , fahéj , gyömbér , chili paprika , szegfűszeg , mandula , kukoricakeményítő , citrom leve , füstölt pisztráng