A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Húsvéti borleves mandulás pisztránghabbal

Buday Péter receptje

2018. március 27.

BORLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 1 l száraz fehérbor
  • 8 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 db 5–6 cm hosszú fahéj
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 8 db szegfűszeg
  • chili paprika

MANDULÁS PISZTRÁNGHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 dkg pirított mandula
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg füstölt pisztráng
  • 1/2 citrom leve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

BORLEVES ELKÉSZÍTÉSE:
Keverőtálba tesszük a 8 db tojássárgáját. Egy kis fazékban főzünk egy finom forralt bort cukorral, egész fahéjjal, szegfűszeggel, friss chili paprikával, gyömbérrel. A keverőtálat vízgőzre tesszük, és állandó keverés közben rászűrjük a forralt bort. Forrásig kevergetve forraljuk.

MANDULÁS PISZTRÁNGHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A felvert tojás habjába belekeverjük a darált pirított mandulát, a kukoricakeményítőt, a pürésített füstölt pisztrángot és a citrom levét. Kevés sóval ízesítjük. Szilikonra vagy sütőpapírra adagoljuk a habot, és 180 °C-fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a levesre tesszük a sült habot.


fehérbor , tojás , fahéj , gyömbér , chili paprika , szegfűszeg , mandula , kukoricakeményítő , citrom leve , füstölt pisztráng

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra