Receptek

Sonkás-spenótos ördöghaltekercsek

Fausto di Vora receptje

2022. március 24.
  • 60 dkg tisztított ördöghalfarok
  • 60 g bébispenót
  • 4 szelet pármai sonka
  • 20 g olívaolaj
  • 10 g vaj
  • bazsalikom, só, bors

KÖRET HOZZÁVALÓK:

  • bébizöldségek tetszés szerint
  • barátszakáll

KARFIOLKRÉM HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg tisztított karfiolvirág
  • 50 g vaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A karfiolt serpenyőben kis lángon pároljuk, majd vajjal összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, végül átpasszírozzuk.

Tányérra terítjük a sonkát, rá a spenót leveleket, tetejére az ördöghalat, és felgöngyöljük. Az így elkészített tekercseket hűtőben pár percig pihentetjük. Közben a megpucolt bébizöldségeket enyhén sós vízben egy percig blansírozzuk, majd a vízből kivéve forró vajban átforgatjuk.

180 °C-ra hevített olívaolajban a megmosott, majd szárazra itatott barátszakállt 20 másodpercig pirítjuk, majd itatóspapírra kiszedjük.

Felmelegített serpenyőben kis lángon megpirítjuk a haltekercsek oldalait, hozzáadjuk a vajat, majd 5-6 percig sütjük őket. A tűzről levéve 2-3 percig pihentetjük.

TÁLALÁS:
Tányér aljára karfiolkrémet kenünk, a pirított ördöghal-tekercseket a krémre helyezzük, majd a bébizöldségekkel és barátszakállal együtt tálaljuk.


ördöghalfarok , pármai sonka , olívaolaj , bébispenót , vaj , bazsalikom , barátszakáll , bébizöldség , karfiol

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra