A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csokoládéhab eperrel és citrusos olívával

Tivadar György receptje

2018. április 6.
  • 20 dkg étcsokoládé-pasztilla
  • 4 dkg cukor
  • 3 dl tejszín (35 %-os, cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 25 dkg eper
  • 1 dkg menta
  • 1/2 dl citrusos olívaolaj (bergamia)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csokoládét habüstben vízgőzön felmelegítjük, egy másik habüstben a cukrot a tojássárgájával 83 °C-ig melegítjük, majd kihabosítjuk és az olvasztott csokoládéval egyneműsítjük. A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd a csokoládéval finoman összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben. Az epret tetszőleges formára vágjuk, átkeverjük az olívaolajjal, majd friss mentával és a csokoládéhabbal tálaljuk.


menta , eper , olívaolaj , tejszín , tojás , étcsokoládé-pasztilla

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra