Receptek

BBQ-Pizza

Adorjányi Máriusz receptje

2021. március 19.
  • 50 dkg 00-ás liszt
  • 30 dkg tisztított víz
  • 10 dkg kovász
  • 10 g só
  • 3 dl paradicsompüré
  • 10 dkg Parmigiano-Reggiano reszelve
  • 2 gömb fior di latte (tehéntejből készült mozzarella)
  • 12 szelet BBQ-marhaoldalas
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Máriusz fúziós pizzáján a luxusfeltét a BBQ csúcsfogásának számító ausztrál marhaoldalas, amely a paradicsom és a parmezán umami elemeivel együtt már eléri a kritikus tömeget, és valóságos umami láncreakciót indít el a szájban.


Elkészítése:
60 százalékos hidratáltságú kovászos pizzatésztát készítünk a sütés előtt egy nappal: a lisztet, a vizet, a kovászt és a sót összekeverjük, és 10 percen keresztül dagasztjuk, majd gömböt formázunk belőle, és ruha alatt pihentetjük.



Óránként áthajtogatjuk, és újragömbölyítjük, összesen négyszer. A végén már megjelennek nagyobb buborékok is a tésztában. Végül négyfelé osztjuk, és négy gömböt formálunk belőle, majd zárható műanyag dobozban a hűtőbe tesszük.

A sütés előtt két órával kivesszük a megkelt tésztákat. A pizzakemencét felfűtjük.
A tésztakorongokat kinyújtjuk, megkenjük paradicsompürével, megszórjuk parmezánnal, rátesszük a BBQ-marhaoldalasból a szeleteket, a köztük lévő résbe mozzarellát tépkedünk, és 370 °C-on, 15 másodpercenként forgatva, 90 másodperc alatt készre sütjük.


liszt , kovász , paradicsompüré , Parmigiano-Reggiano , mozzarella , marhaoldalas