Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2019. szeptember 26.- 1 kg padlizsán (3 db közepes)
- olaj, só, bors
- 5 dl natúr paradicsomszósz
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 dkg vaj az edény kikenéséhez
- 5 dkg kenyérmorzsa (vagy panko)

Szerző: Veres István
Fogás: főételek
Nehézség: Közepesen nehéz
Van olyan vélemény, hogy a kimcsi jól illik a hamburgerhez, savassága felerősíti az ízeket.
Szerző: Reszkető Tamás
Fogás: főételek
Nehézség: Könnyű
Szerző: Mizsei János
Fogás: előételek
Nehézség: Könnyű
A stefánia akkor jó, ha a hús puha és szaftos. Hosszan tartó, alacsony hőmérsékleten készítsük!
Szerző: Szulló Szabina
Fogás: főételek
Nehézség: Közepesen nehéz
A Galette des Rois, vagyis a Királyok lepénye Vízkereszt környékén fogyasztott sütemény.
Szerző: Nina Métayer
Fogás: édesség/ínyencség
Nehézség: Nehéz