Receptek

Paprikás burgonya kolbásszal és tojással

Ruprecht László receptje

2020. július 22.
  • 150 g szalonna
  • 300 g mangalicakolbász
  • 5 db újhagymafej
  • 3 db új fokhagyma
  • 3 szál lestyán
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 g só
  • 20 g fűszerpaprika
  • 3 db idei répa
  • 3 db babérlevél
  • 8 g őrölt kömény
  • 4 db tojás


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és a sparhelt közepén egy lábosban elkezdjük pirítani, amíg el nem kezdi kiengedni a zsírját, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászokat, a hosszában félbevágott fokhagymákat, valamint a félbevágott újhagymafejet, és az egészet tovább pirítjuk.

Két-három perc pirítás után hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot, sóval, köménnyel és fűszerpaprikával megszórjuk. Ezután az edényt félrehúzzuk, hozzáadjuk az újburgonyát és a félbevágott új sárgarépákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Hozzáadunk két szál lestyánt, és fedő alatt, a sparhelt szélén készre főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, a lébe ütjük a tojásokat. Hat-nyolc perc alatt megfőnek, ezután tálaljuk, friss lestyánnal szórjuk meg.


burgonya , tojás , kolbász , szalonna , mangalicakolbász , újhagyma , fokhagyma , paprika , lestyán , fűszerpaprika , paradicsom , sárgarépa , babérlevél , őrölt köménymag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra