Müller Éva receptje
2020. július 20.- 80 dkg felezett szilva
- 50 g fahéjas barna cukor
- 20 g Koronás Porcukor
- 55 g tojássárgája
- 80 g tojásfehérje
- 45 g Koronás Kristálycukor
- 165 g reszelt répa
- 133 g mandulaliszt
- 5 g sütőpor
- 30 g liszt (BL55)
- 1 rúd vanília kikaparva
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 140 g durvára vágott dió
TOJÁSHAB HOZZÁVALÓK:
- 100 g tojásfehérje
- 2 x 100 g Koronás Kristálycukor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy tálba tesszük. Megforgatjuk a fahéjas barna cukor felében, letakarjuk és 4-6 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
A tojásfehérjét az egyik adag cukorral kemény habbá verjük, miközben a másik adag cukorból annyi vízzel, amennyi épp ellepi, cukorszirupot főzünk. A szirupot hólyagpróbáig sűrítjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett a felvert tojáshabhoz csorgatjuk. Kihűlésig magas fokozaton keverjük.
Müller Éva kislány korában arról álmodozott, hogy vaníliaillatú sütigyára lesz. A Mechwart liget szélén mintha megvalósult volna az álom. Néhány éve még csak rendelésre dolgoztak, cukrászdáknak szállítottak, 2015-ben viszont megnyílt a Marangona, és hamarosan Buda egyik legkedveltebb cukrászdája lett.
répa , szilva , tojás , cukor , mandulaliszt , sütőpor , liszt , vanília , citrom héja , narancs héja , dió