Receptek

Igazi valenciai paella

L'Illa Restaurante, Valencia receptje

2025. február 11.
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél csirke, 6 darabra vágva
  • fél nyúl, darabokra vágva
  • 50 dkg paella rizs
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 20 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 teáskanál őrölt paprika (lehet csípős is)
  • sáfrány, só, kakukkfű, rozmaring
  • víz


ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A paella serpenyőkből többféle méret létezik, de ebből a rizses egytálételből nem szokás keveset készíteni, hiszen a paella elfogyasztása mindig társasági tevékenység. Épp ezért, a recept 8 főre szóló mennyiségekkel dolgozik!

A közepes lángon felmelegített paella serpenyőbe kerül az olívaolaj, amelyben enyhén megpirítjuk a csirke és nyúlhúst. A fokhagyma hozzáadása után a megpirított húst a serpenyő oldalára húzzuk, középre pedig mehet az apróra vágott paradicsom és a zöldbab. Paprikával ízesítjük és jól elkeverjük.

Ezt követően töltsük fel a paella serpenyőt kétszer annyi vízzel, amennyi rizst használunk majd. Forraljuk fel a húsokkal és a zöldségekkel együtt, és főzzük addig, amíg szép húslevest kapunk (kb. 1 óráig).

Sózzuk, ízesítsük sáfránnyal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Keverjük hozzá a rizst, fedjük le és csökkentsük a hőt és pároljuk, amíg az összes folyadék fel nem szívódik (kb. 20 percig). Akkor a legjobb, ha a rizs enyhén lepirul a serpenyő aljára!


valencia , paella , nyúl , csirke , rizs