Gyurik Gábor receptje
2020. szeptember 9.- 2-2,5 kg csontos mangalicakaraj
- 90 dkg édeskömény
- 25 dkg csemege- vagy borszőlő
- 30 dkg színes koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 db lime
- friss koriander, oregánó, zsályalevél
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl extra olíva
- só, őrölt bors
Az édesköményt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, sózzuk és 160 °C-on 8-10 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A szőlőraguhoz a szőlőszemeket és a paradicsomokat egyforma darabokra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, a kifacsart lime levével, a felaprított zöld fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk, tálalásig hűtőben tároljuk.
A csontos karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékon, erős lángon serpenyőben minden oldalát lekérgezzük. Pirítás után hozzáadjuk a zsályaleveleket és a vajat, majd ezek keverékével kanállal locsolgatva tovább sütjük a serpenyőben.
Tálalás előtt néhány percig letakarva pihentetjük.
mangalicakaraj , édeskömény , szőlő , koktélparadicsom , lila hagyma , koriander , oregánó , vaj , olíva , lime , zsályalevél