Segal Viktor receptje
2020. augusztus 6.- 60 dkg kecsegefilé
- 6-8 szál friss kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
- 8 db zsenge cukorborsó gyufaszálra vágva
- 1 tk vaj
- só, bors
- 16 g kecsegekaviár
A FRISS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg liszt, átszitálva
- 2 csipet só
- 2 db tojás, felverve
- 2 ek olívaolaj
Először a tésztát készítjük el: a lisztet összekeverjük a sóval, és egy gyúródeszkán a liszt közepében mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és a halat bőrrel lefelé megpirítjuk. A bőrre azért van szükség a sütéskor, hogy szaftosabb legyen, megvédje a kiszáradástól. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk a halfiléket, és a kakukkfűvel 10 percre sütőbe tesszük.
Egy kis serpenyőben néhány perc alatt vajon megpároljuk a cukorborsót. Sózzuk, borsozzuk és elkeverjük a tésztával. Azonnal tálaljuk.
A halfiléket a tányérra halmozott tésztára helyezzük, majd megszórjuk egy kevés kaviárral.
kecsegefilé , kakukkfű , olívaolaj , cukorborsó , vaj , kecsegekaviár , liszt , tojás