A dunabogdányi Forgó Étterem receptje
2020. szeptember 18.- 1 db kistestű tyúk
- 50 dkg marha leveshús
- 80 dkg marha velőscsont
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg gyökér
- 15 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 2 fej gomba
- 10 dkg kelkáposzta
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 dkg fokhagyma
- 6 l víz
- só, szemes bors
DARAGALUSKA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg búzadara
- 5 dkg vaj
- 1 db egész tojás
- 1 kis csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
- só
ELKÉSZÍTÉSE:
A marhahúst, a tyúkot és a csontot jól megmossuk, majd hideg vízben, sóval feltesszük főni. A habot leszedjük, majd 1-2 óra főzés után beletesszük a zöldségeket is.
DARAGALUSKA ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd 2-3 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után kanállal kb. 2 cm-es galuskákat formázunk, és sós vízben, lassú tűzön kb. 20 perc alatt kifőzzük.
marha leveshús , kistestű tyúk , marha velőscsont , sárgarépa , zeller , karalábé , gyökér , gomba , kelkáposzta , vöröshagyma , fokhagyma , búzadara , vaj , tojás , petrezselyemzöld