Nábelek Zsófia receptje
2020. augusztus 24.- 50 dkg burgonya (pl. Ella, Désirée)
- 1 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g liszt (plusz a formázáshoz)
- 5-6 db friss zsályalevél
- 5 ek barna vaj vagy olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy nagy tepsire helyezzük a héjas burgonyát, és
Az elkészült burgonyát meghámozzuk, még forrón áttörjük, langyosra hűtjük.
Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, nagy csipet sót és a tojásokat. Lisztezett gyúródeszkán lazán összedolgozzuk, kis cipót formázunk.
Villával vagy az ujjbegyünkkel formázhatjuk gombóc alakúra.
A barna vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zsályaleveleket, és ropogósra sütjük.
A zsályákat kivesszük, a fűszeres vajhoz adjuk a gnocchit, és 3-4 percig pirítjuk a gombócokat.
Forrón tálaljuk a ropogósra sült zsályalevelekkel.
burgonya , tojás , liszt , olívaolaj , zsályalevél