Receptek

Zsályás gnocchi

Nábelek Zsófia receptje

2020. augusztus 24.
  • 50 dkg burgonya (pl. Ella, Désirée)
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 150 g liszt (plusz a formázáshoz)
  • 5-6 db friss zsályalevél
  • 5 ek barna vaj vagy olívaolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy nagy tepsire helyezzük a héjas burgonyát, és

kb. 1-1,5 óráig sütjük, amíg teljesen megpuhul.


Az elkészült burgonyát meghámozzuk, még forrón áttörjük, langyosra hűtjük.

Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, nagy csipet sót és a tojásokat. Lisztezett gyúródeszkán lazán összedolgozzuk, kis cipót formázunk.

A tésztából egyforma hosszúságú, kb. 35 cm hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, majd kb. 1,5 cm-es kockákat szeletelünk belőle.


Villával vagy az ujjbegyünkkel formázhatjuk gombóc alakúra.

Több részletben, lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a gnocchikat.


A barna vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zsályaleveleket, és ropogósra sütjük.

A zsályákat kivesszük, a fűszeres vajhoz adjuk a gnocchit, és 3-4 percig pirítjuk a gombócokat.

Forrón tálaljuk a ropogósra sült zsályalevelekkel.



burgonya , tojás , liszt , olívaolaj , zsályalevél