Receptek

Sült színes répa, csilis mangó, currys vajmártás, savanyított mustármag

Pohner Ádám receptje

2020. június 11.

Sült színes répák
Hozzávalók:

  • 4-4-4 db citromsárga, narancssárga és lila répa
  • olívaolaj
  • durva só

Csilis mangó
Hozzávalók:

  • 1 db mangó
  • 100 g mangópüré
  • 1 db csili
  • 1 db lime

Currys vajmártás
Hozzávalók:

  • 1 dl kókusztej
  • 50 g vaj
  • 1 db lime leve
  • 1-2 ek currypasta
  • víz/zöldségalaplé

Savanyított mustármag
Hozzávalók:

  • mustármag, só, almaecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Sült színes répák elkészítése:
A répákat jól lesikáljuk, és héjastul, egyesével becsomagolva sóval, olajjal megöntözve alufóliában 180°C-on 30 percet sütjük (mérettől függően). Darabolva, vajon, utánsózva, citrushéjakkal melegítjük.

Csilis mangó elkészítése:
A mangót apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mangópürével, lime-lével ízesítjük, majd finomra vágott csilit adunk hozzá, kívánt erősségtől függően.

Currys vajmártás elkészítése:
A kókusztejet és a vajat összemelegítjük és beletesszük a currypastát. Ha kell, lazítjuk egy kis alaplével és ízesítjük sóval, lime-lével.

Savanyított mustármag elkészítése:
A mustármagot bő vízben először 5 percig főzzük, leöntjük a vizet, lemossuk, majd új vízben 20 percig főzzük, amit sózunk és bőven ecetezünk (1 literhez kb 1 dl almaecet).


répa , olívaolaj , mangó , mangópüré , csili , lime , kókusztej , currypasta , mustármag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra