Pohner Ádám receptje
2020. június 11.Sült színes répák
Hozzávalók:
- 4-4-4 db citromsárga, narancssárga és lila répa
- olívaolaj
- durva só
Csilis mangó
Hozzávalók:
- 1 db mangó
- 100 g mangópüré
- 1 db csili
- 1 db lime
Currys vajmártás
Hozzávalók:
- 1 dl kókusztej
- 50 g vaj
- 1 db lime leve
- 1-2 ek currypasta
- víz/zöldségalaplé
Savanyított mustármag
Hozzávalók:
- mustármag, só, almaecet
Sült színes répák elkészítése:
A répákat jól lesikáljuk, és héjastul, egyesével becsomagolva sóval, olajjal megöntözve alufóliában 180°C-on 30 percet sütjük (mérettől függően). Darabolva, vajon, utánsózva, citrushéjakkal melegítjük.
Csilis mangó elkészítése:
A mangót apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mangópürével, lime-lével ízesítjük, majd finomra vágott csilit adunk hozzá, kívánt erősségtől függően.
Currys vajmártás elkészítése:
A kókusztejet és a vajat összemelegítjük és beletesszük a currypastát. Ha kell, lazítjuk egy kis alaplével és ízesítjük sóval, lime-lével.
Savanyított mustármag elkészítése:
A mustármagot bő vízben először 5 percig főzzük, leöntjük a vizet, lemossuk, majd új vízben 20 percig főzzük, amit sózunk és bőven ecetezünk (1 literhez kb 1 dl almaecet).
répa , olívaolaj , mangó , mangópüré , csili , lime , kókusztej , currypasta , mustármag