Receptek

Csicsókás panna cotta

Gyepes Gabojsza receptje

2021. február 5.
  • 4 dl zsíros tejszín
  • 2 dl tej (3,6%-os)
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg csicsóka
  • 4 lap zselatin
  • 4 dkg cukor
  • A tálaláshoz amaretti kekszmorzsa, lekvár és ehető virágok
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csicsókát meghámozzuk, kockára vágjuk, vízben puhára főzzük, majd pürésítjük. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magvait, a rúddal együtt a tejhez adjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ha felforrt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csicsókapürét.

Hagyjuk 10-15 percig pihenni, majd leszűrjük,


a csicsókát szitán átpasszírozzuk, majd a csicsókás-tejszínes alapba belekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat és kevergetjük, amíg felolvadnak.

Tálaló poharak aljára morzsolunk 1-2 amaretti kekszet, kanalazunk rá egy kis lekvárt, majd ráöntjük a csicsókás alapot, és a hűtőben megdermesztjük.

Ehető virággal díszítve tálaljuk



tej , tejszín , csicsóka , vaníliarúd , zselatin , kekszmorzsa , lekvár , ehető virágok

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra