Gyepes Gabojsza receptje
2021. február 5.- 4 dl zsíros tejszín
- 2 dl tej (3,6%-os)
- 1 rúd vanília
- 20 dkg csicsóka
- 4 lap zselatin
- 4 dkg cukor
- A tálaláshoz amaretti kekszmorzsa, lekvár és ehető virágok
A csicsókát meghámozzuk, kockára vágjuk, vízben puhára főzzük, majd pürésítjük. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magvait, a rúddal együtt a tejhez adjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ha felforrt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csicsókapürét.
a csicsókát szitán átpasszírozzuk, majd a csicsókás-tejszínes alapba belekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat és kevergetjük, amíg felolvadnak.
Tálaló poharak aljára morzsolunk 1-2 amaretti kekszet, kanalazunk rá egy kis lekvárt, majd ráöntjük a csicsókás alapot, és a hűtőben megdermesztjük.
tej , tejszín , csicsóka , vaníliarúd , zselatin , kekszmorzsa , lekvár , ehető virágok