Receptek

Sült velős csont

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2021. január 14.
  • 12 db velős csont (6-8 cm-es darabok) a csont közepéből
  • petrezselyem finomra vágva
  • só, bors, paprikapehely
  • áztatólé (2 l víz, 100 ml ecet, 2 ek só)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Igen egyszerű és kiváló előétel, mégis kevesen és ritkán készítik. Járjuk kicsit körbe a piacot, és válasszunk olyan darabokat a marha velős csontjából, melyek mindkét oldalról „lyukasak” (ne a „talpát” vegyük).


A velős csontot sós-ecetes vízbe tesszük, 1-2 órán át hűtőszekrényben áztatjuk. Ezután 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Tálaláskor meghintjük sóval, borssal, paprikapehellyel, petrezselyemmel. Pirítóst adunk hozzá.


velős csont , petrezselyem , paprikapehely

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra