A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mustáros csirkesült

Vereckei Ágnes receptje

2018. június 4.
  • 5-6 db egész csirkecomb
  • 1 db nagyobb vagy két kisebb vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek Ghaurved magos mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 szem szegfűbors
  • 1 db babérlevél
  • 4 szem egész bors
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors


ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Elsőként előkészítjük a csirkecombokat: mossuk és enyhén sózzuk, majd egy fazékba tesszük. Aláöntjük a fehérbort, rádobjuk a hagymákat és a fűszereket, a rozmaringág felét. Fedő alatt a forrástól számítva 15 percig pároljuk. Ezt követően a fedőt rajta hagyva hagyjuk hűlni legalább 1 órát. A megpárolódott húst óvatosan tepsibe tesszük, a levet ráöntjük, és 150 °C-on ropogósra pirítjuk.

Mikor megpirult, kenjük be Ghaurved magos mustárral a felületét,

és tegyünk minden comb tetejére egy-egy kisebb ágacska rozmaringot. A húst ezután visszatesszük a még meleg sütőbe, és ott melegen tartjuk. Tálalás előtt még 150 °C-on 5 percet sütjük. A sültlével együtt tesszük a tányérra. Petrezselymes krumpli és friss zöldsaláta illik hozzá. Hidegen is kitűnő.


csirke , Ghaurved magos mustár , vöröshagyma , fokhagyma , száraz fehérbor , szegfűbors , babérlevél , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra