Nábelek Zsófia receptje
2021. május 20.- 50 dkg spagetti
- 110 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- csilipehely (elhagyható)
- friss petrezselyem (elhagyható)
A spagettitésztát erősen sós, lobogó forró vízben al dentére főzzük – nem baj, ha egy kicsit még keményebb is a tökéletesnél, mivel a mártással együtt főzzük tovább.
Miközben a tészta fő, az olaj kétharmadát és a felszeletelt fokhagymát egy nagyobb lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük.
Amikor a fokhagymaszeletek aranybarnára sültek (4-5 perc), szűrőkanállal kivesszük az olajból, és ekkor szórjuk meg csilipehellyel, ha szeretnénk.
Hozzáadjuk a tésztát, és körülbelül 1-1,5 decit a főzővizéből, majd magas lángon addig főzzük-kevergetjük, amíg a tésztát krémesen bevonja a mártás.
Ha szükséges, sózzuk, tálaláskor megszórjuk a félretett pirított fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel.
spagetti , olívaolaj , fokhagyma , csilipehely , petrezselyem