Receptek

Spaghetti aglio e olio

Nábelek Zsófia receptje

2021. május 20.
  • 50 dkg spagetti
  • 110 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • csilipehely (elhagyható)
  • friss petrezselyem (elhagyható)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A spagettitésztát erősen sós, lobogó forró vízben al dentére főzzük – nem baj, ha egy kicsit még keményebb is a tökéletesnél, mivel a mártással együtt főzzük tovább.

Miközben a tészta fő, az olaj kétharmadát és a felszeletelt fokhagymát egy nagyobb lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük.

Amikor a fokhagymaszeletek aranybarnára sültek (4-5 perc), szűrőkanállal kivesszük az olajból, és ekkor szórjuk meg csilipehellyel, ha szeretnénk.

Hozzáadjuk a tésztát, és körülbelül 1-1,5 decit a főzővizéből, majd magas lángon addig főzzük-kevergetjük, amíg a tésztát krémesen bevonja a mártás.

Ha szükséges, sózzuk, tálaláskor megszórjuk a félretett pirított fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel.


spagetti , olívaolaj , fokhagyma , csilipehely , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra