A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Joghurtos citromleves

Sárközi Ákos receptje

2016. július 22.
  • 1/2 l házi joghurt
  • akácméz
  • 1-2 db citrom leve és reszelt héja


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A joghurtot elkeverjük a citrom levével és vékonyan lereszelt héjával, ízlés szerint édesítjük akácmézzel, ha sűrűnek találjuk, esetleg tejjel hígíthatjuk.

LEVESBETÉT:

  • kis szelet citromtorta (tarte)
  • répachips (kapható pl bioboltokban is készen, de nem bonyolult otthon szárítani)
  • céklás meringue (egyszerű habcsók céklaporral színezve)
  • kaporolaj (a kaprot sütőben kb 160 °C-on kiszárítjuk, míg nem marad benne nedvesség és megkeményedik, de még nem ég meg, majd olajjal összeturmixoljuk)
  • ropogós-édes touille (amihez karamellt készítünk, hagyjuk megszilárdulni, majd porrá törjük, szilikonlapra szitáljuk és újra megsütjük, megolvasztjuk)
  • liofilizált málnadarabok és színes szárított virágok keveréke és szárított citrus por
  • olívaolaj


citrom , joghurt , méz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra