Sárközi Ákos receptje
2016. július 22.- 1/2 l házi joghurt
- akácméz
- 1-2 db citrom leve és reszelt héja
A joghurtot elkeverjük a citrom levével és vékonyan lereszelt héjával, ízlés szerint édesítjük akácmézzel, ha sűrűnek találjuk, esetleg tejjel hígíthatjuk.
LEVESBETÉT:
- kis szelet citromtorta (tarte)
- répachips (kapható pl bioboltokban is készen, de nem bonyolult otthon szárítani)
- céklás meringue (egyszerű habcsók céklaporral színezve)
- kaporolaj (a kaprot sütőben kb 160 °C-on kiszárítjuk, míg nem marad benne nedvesség és megkeményedik, de még nem ég meg, majd olajjal összeturmixoljuk)
- ropogós-édes touille (amihez karamellt készítünk, hagyjuk megszilárdulni, majd porrá törjük, szilikonlapra szitáljuk és újra megsütjük, megolvasztjuk)
- liofilizált málnadarabok és színes szárított virágok keveréke és szárított citrus por
- olívaolaj