Receptek

Poké bowl tonhaltatárral

Katona András receptje

2021. április 14.
  • 1 db konzerv kókusztej
  • 400 g szusirizs vagy rizottórizs
  • 300 ml víz
  • 400 g tonhal
  • 2 db újhagyma
  • 1/2 db uborka
  • 1 db hagyma
  • 1 db algalap
  • szezámmag
  • 2 db avokádó
  • 1 tk csilis fokhagymaszósz

Thai csiliszósz
Hozzávalók:

  • 3 ek édes csiliszósz
  • 2 ek teriyakiszósz
  • kaffir lime levele
  • zöld citrom
  • 1 csokor koriander
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A rizst jól átmossuk, majd hideg vízben hagyjuk 10 percig ázni. Leöntjük róla a vizet, és felöntjük a kókusztejjel és vízzel. Rizsfőzőben vagy lábosban megfőzzük, kis sót adunk hozzá, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre.

A tonhalat apró kockákra vágjuk, lime-héjjal, olívaolajjal, sóval és kevés csilis fokhagymaszósszal bepácoljuk.

Az avokádót kockákra, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát kimagozzuk, majd ugyanakkora kockákra vágjuk, mint az avokádót.

A thai csiliszószhoz apróra vágjuk a koriandert és a kaffir lime levelét, összekeverjük a csiliszósszal és a teriyakiszósszal, és belereszeljük a lime héját.

A tálaláshoz használjunk egy müzlistálat, tegyük bele a rizst, majd esztétikusan rendezzük el a feltéteket. Meglocsoljuk a szósszal, megszórjuk szezámmaggal, majd ráhelyezzük a vékony csíkokra vágott vagy tépett algaleveleket.


szusirizs , kókusztej , tonhal , újhagyma , uborka , vöröshagyma , algalap , szezámmag , avokádó , fokhagymaszósz , kaffir lime , zöld citrom , koriander , teriyakiszósz , édes csiliszósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra