Receptek

Halsaláta a szegedi Alkímista Kulináris Műhelytől

Katkó Kriszta receptje

2024. december 27.

1 nagy süllő

6 db kápia paprika

6 db paradicsom

snidling

2 ek rizsecet vagy verjus

paprikamagolaj


ADAG: 4 főre

A  halat megtisztítjuk, filézzük, de a bőrét rajta hagyjuk. A halcsontokból, uszonyokból, a babérlevélből 1 kanál ecettel, kis verjus-vel, sóval és 2 dl vízzel gyors alaplevet készítünk, amelyben nem főzzük, hanem rövid ideig posírozzuk a süllőt. Nem szabad megfőzni, hagyjuk bátran lazára, frissre a halat! 

Ledaráljuk vagy apróra vágjuk a paradicsomot, a levét sűrű szövésű gyolcson lecsöpögtetjük. A paprikákat 190-200 fokon, alufóliában, a sütő alsó részén 25 percig sütjük. Hagyjuk hűlni, majd a levét szitán átcsepegtetjük. A paprika húsát krémesre turmixolhatjuk, a tálalásnál felhasználható krémként.  A paradicsom és a sült paprika levét egy kanál savval (ecet vagy verjus) és sóval összekeverjük. 

A halat hidegen a tányérra tesszük, mellé vagy ráöntjük a paprika-paradicsom vizet, snidlinggel szórjuk. Mi a szegedi Rubin paprikamagolajával tálaltuk. 


halsaláta , süllő

Kapcsolódó cikkek