Receptek

Banános panna cotta sós karamellel

Tivadar György receptje

2020. július 29.
  • 1 db banán
  • 15 g vaj
  • 55 g barna cukor
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 3 lap zselatin

SÓS KARAMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg sós vaj, felkockázva
  • 2,5 dl tejszín, felmelegítve


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zselatint beáztatjuk, a banánt lepürésítjük. A tejet, a tejszínt, a vajat és a cukrot egy lábasba rakjuk és felforraljuk. Forralás után hagyjuk kicsit hűlni, és csak utána rakjuk bele a zselatint és a pürét. Ezek után formába öntjük és hagyjuk kihűlni.

SÓS KARAMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot egy viszonylag széles, magas falú lábasban közepes lángon rozsdavörös színűre karamellizáljuk. A forró karamellhez hozzáadjuk a felkockázott vajat, elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon.

Levesszük az edényt a tűzről, majd beleöntjük a felmelegített tejszínt. (Ha nagyon besűrűsödik, használat előtt pár percre forró vízbe állítjuk, vagy néhány percre mikróba tesszük.)

A panna cottát a sós karamell mellett kakaós piskótával és tempurált banánnal is díszíthetjük.



banán , vaj , tejszín , tej , zselatin , barna cukor , sós vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra