Tivadar György receptje
2020. július 29.- 1 db banán
- 15 g vaj
- 55 g barna cukor
- 200 ml tejszín
- 100 ml tej
- 3 lap zselatin
SÓS KARAMELL
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg cukor
- 8 dkg sós vaj, felkockázva
- 2,5 dl tejszín, felmelegítve
A zselatint beáztatjuk, a banánt lepürésítjük. A tejet, a tejszínt, a vajat és a cukrot egy lábasba rakjuk és felforraljuk. Forralás után hagyjuk kicsit hűlni, és csak utána rakjuk bele a zselatint és a pürét. Ezek után formába öntjük és hagyjuk kihűlni.
SÓS KARAMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot egy viszonylag széles, magas falú lábasban közepes lángon rozsdavörös színűre karamellizáljuk. A forró karamellhez hozzáadjuk a felkockázott vajat, elkeverjük, hogy teljesen felolvadjon.
A panna cottát a sós karamell mellett kakaós piskótával és tempurált banánnal is díszíthetjük.
banán , vaj , tejszín , tej , zselatin , barna cukor , sós vaj