A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mezőségi lencseleves fácánnal

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2018. december 3.
  • 1 db konyhakész fácán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (héjastul)
  • 10 szem egész bors
  • 1 db babérlevél

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 fej karalábé
  • 10 dkg lencse (egy éjszakára beáztatva)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • 2 dl tejszín
  • fürjtojás a tálaláshoz
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A fácánt (egészben) feltesszük kb. 3,5 liter hideg vízben főni. A vízbe tesszük a hagymát, a fokhagymagerezdeket, a borsszemeket, a babérlevelet, és megsózzuk. Felforraljuk, és a tetejéről közben folyamatosan leszedjük a habját.

1 órán át takarékon főzzük. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, gyökeret, zellert és karalábét.

Beleszórjuk a beáztatott, majd leszűrt lencsét is, végül hozzáadjuk a petrezselymet. További 1 óráig főzzük. Amikor kész, kiemeljük a fácánt, feldaraboljuk.

A levesbe tesszük a felszeletelt gombát és a tejszínt, ezzel már csak kb. tíz percig főzzük. Tálaláskor tehetünk mindenki tányérjába egy-egy fürjtojást is. 


petrezselyem , zeller , lencse , fácán , gomba , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , sárgarépa , karalábé , tejszín , fürjtojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra