Buday Péter receptje
2020. augusztus 7.- 20 dkg erdei gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1/3 dl napraforgóolaj
- 2 csokor petrezselyem
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, őrölt bors
A DÖDÖLLE
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 csomag snidling
- 1 dl olaj
- 3 dl tejföl
- só, őrölt bors
Serpenyőben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, és rászórjuk a szintén vékonyra darabolt gombát. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és készre pirítjuk.
A DÖDÖLLE ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet és a reszelt nyers burgonyát összekeverjük sóval, borssal, 3 gerezd zúzott fokhagymával. Beleütünk két tojást, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
Egy serpenyőben felmelegítünk 1 dl olajat, és a dödöllét evőkanállal a forró zsírba szaggatjuk. Többször átforgatjuk, mindegyik oldalát megsütjük.
Az elkészült dödöllét kivesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben megsütünk egy fej vastagabb karikára vágott hagymát.
Tálaláskor a dödöllét alulra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, ráborítjuk a megpirult gombát, és a tetejére tesszük a sült hagymakarikákat.
erdei gomba , vöröshagyma , napraforgóolaj , petrezselyem , fokhagyma , burgonya , liszt , snidling , tejföl