Horváth Gábor receptje
2020. szeptember 14.- 20 dkg kecskesajt
- 35 dkg kápia paprika
- 40 dkg érett paradicsom
- 2 ág kakukkfű
- 2 g zselatinlap
- 2 ek fehér balzsamecet
- 1 mk xantán
- 1 ek fehér kenyér bele apróra vágva
- 1 ek füstölt házikolbász apróra vágva
- 4 db zsályalevél
- só
A paprikát vastag falú serpenyőben alaposan körbesütjük, míg a héja fekete nem lesz. Folpackba csomagoljuk és hagyjuk kihűlni.
A sajtot kivesszük a hűtőből, négy egyenlő darabra vágjuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
A zselatinlapokat hideg vízbe néhány percre beáztatjuk. A kihűlt paprikáról leszedjük a héját, kimagozzuk, kierezzük és 2-3 milliméteres kockákra vágjuk, majd sózzuk, és morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük.
A kenyér belét és a kolbászt külön-külön apróra vágjuk. Lassan kipirítjuk a kolbászból a zsírt, leszűrjük, és a kolbászt félretesszük. A zsírban az apró kenyérdarabkákat ropogósra pirítjuk, majd összekeverjük a kolbászkockákkal. Annyi forró olajban, hogy ellepje, a zsályaleveleket néhány másodperc alatt ropogósra sütjük, majd a zsiradékot leitatjuk róluk.
TÁLALÁS:
A sajtdarab méretével nagyjából megegyező gyűrűbe töltjük a négy részre osztott paprikazselét, rátesszük a sajtkorongot, megszórjuk kolbászos morzsával, és zsályachipsszel díszítjük. Végül körbeöntjük a fehér paradicsomöntettel.
kecskesajt , paradicsom , kápia paprika , kakukkfű , zselatinlap , balzsamecet , xantán , zsályalevél , házikolbász