Nábelek Zsófia receptje
2020. november 23.- 300 g növényi tej (rizs, kókusz, zab, mandula)
- 3 dl víz
- 1 kk fahéj
- 2 ek cukor
- 50 g amaránt
- 50 g csokoládé
- 1 db tojás
- 1 kk só
A rizstejet, vizet, egy evőkanál cukrot és az amarántot egy lábasban összekeverjük, majd közepes lángon néhányszor megkeverve puhára főzzük.
A tojást egy tálban simára keverjük a cukorral, a kása felét folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Egy percig főzzük még, közben kevergessük, hogy a tojás ne kapjon össze benne. A tűzről levéve adjuk hozzá a csokoládét. Borítsuk be fóliával és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután adagoljuk tálkákba vagy poharakba, és
fah , tojás , amaránt , csokoládé , növényi tej