Receptek

Amaránt puding csokoládéval

Nábelek Zsófia receptje

2020. november 23.
  • 300 g növényi tej (rizs, kókusz, zab, mandula)
  • 3 dl víz
  • 1 kk fahéj
  • 2 ek cukor
  • 50 g amaránt
  • 50 g csokoládé
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A rizstejet, vizet, egy evőkanál cukrot és az amarántot egy lábasban összekeverjük, majd közepes lángon néhányszor megkeverve puhára főzzük.

20-25 percig tart, amíg az amarántgyöngyök megpuhulnak, ezalatt a keverék kicsit besűrűsödik, kásás állagú lesz.


A tojást egy tálban simára keverjük a cukorral, a kása felét folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Egy percig főzzük még, közben kevergessük, hogy a tojás ne kapjon össze benne. A tűzről levéve adjuk hozzá a csokoládét. Borítsuk be fóliával és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután adagoljuk tálkákba vagy poharakba, és

hűtőszekrényben dermesszük 2-3 órát.



fah , tojás , amaránt , csokoládé , növényi tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek