Nagy Attila receptje
2020. augusztus 3.Ganach
Hozzávalók:
- 200 g minőségi csokoládé (72%-os)
- 200 g tejszín
- 50 g cukorszirup
- 1 db zselatinlap
Kávéfagylalt
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 600 ml tejszín
- 100 ml tej
- 120 g cukor
- 20 g kávébab
Csokoládémorzsa
Hozzávalók:
- 25 g liszt
- 25 g kakaópor
- 50 g mandulaliszt
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
Sós karamellhab
Hozzávalók:
- 300 ml tejszín
- 100 g cukor
- 5 g só
Ganach elkészítése:
Az összetördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az ugyancsak langyos, cukorszirupos tejszínnel összeöntjük, végül a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapot is beletesszük.
Kávéfagylalt elkészítése:
A tojássárgáját és a cukrot fehérre keverjük. A tej-tejszín-kávébab keveréket felforraljuk, majd – folyamatos keverés mellett – rászűrjük a tojásra lassan.
Csokoládémorzsa elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, alaposan összedolgozzuk, majd
Sós karamellhab elkészítése:
A cukrot egy nyeles forralóban karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd beletesszük a sót, végül lehűtjük és habszifonba töltjük.
Tálalás:
A ganache-t tetszőleges formákra vágjuk, a fagylalttal, a morzsával és a habbal díszítjük.
csokoládé , mandulaliszt , tejszín , vaj , porcukor , liszt , zselatinlap , kávébab , tej , kakaópor , cukorszirup