Receptek

Passió gyümölcs textúrák feta sajttal

MKO receptje

2020. július 30.

Passió gyümölcs sorbet
HOZZÁVALÓK:
  

  • 1 kg passió püré
  • 433 g víz
  • 144 g glükoz szirup
  • 218 g cukor
  • 5 g stabilizátor

Passió zselé
HOZZÁVALÓK:

  • 90 g cukorszirup
  • 4,5 db lapzselatin
  • 150 g narancslé
  • 135 g passió püré

Passió ropogós
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj
  • 100 g tojásfehérje
  • 2 db passiógyümölcs

Passió szósz
HOZZÁVALÓK:
  

  • 190 g passió püré
  • 70 g cukor
  • 8 g gelan textura
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Passió gyümölcs sorbet elkészítése:
A hozzávalókat egyszerre tegyük fel főni. Forrásig főzzük, majd az egészet lehűtjük.

Utolsó lépésként fagylaltgépben elkészítjük a sorbet.

(Lehetőség szerint a fagyasztáshoz Paco Jet gépet használjunk.)

Passió zselé elkészítése:
A zselét hideg vízben áztatjuk. Közben a többi hozzávalót feltesszük forrni, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint és a formába öntjük. Ezután a kész, meleg zselét lehűtjük.

Passió ropogós elkészítése:
A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Dobozban 1 éjszakát hagyjuk pihenni a hűtőben.

Ha ezzel is megvagyunk a masszát szilikonlapra kikenjük és 180 Celsius fokon 3 percet sütjük.

Passió szósz elkészítése:
Minden hozzávalót egyszerre feltesszük, forrásig főzzük, majd a kész szószt hagyjuk kihűlni.


passió püré , glükoz szirup , stabilizátor , lapzselatin , narancslé , cukorszirup , liszt , vaj , tojás , passiógyümölcs , gelan textura

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra