MKO receptje
2020. július 30.Passió gyümölcs sorbet
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg passió püré
- 433 g víz
- 144 g glükoz szirup
- 218 g cukor
- 5 g stabilizátor
Passió zselé
HOZZÁVALÓK:
- 90 g cukorszirup
- 4,5 db lapzselatin
- 150 g narancslé
- 135 g passió püré
Passió ropogós
HOZZÁVALÓK:
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 100 g vaj
- 100 g tojásfehérje
- 2 db passiógyümölcs
Passió szósz
HOZZÁVALÓK:
- 190 g passió püré
- 70 g cukor
- 8 g gelan textura
Passió gyümölcs sorbet elkészítése:
A hozzávalókat egyszerre tegyük fel főni. Forrásig főzzük, majd az egészet lehűtjük.
(Lehetőség szerint a fagyasztáshoz Paco Jet gépet használjunk.)
Passió zselé elkészítése:
A zselét hideg vízben áztatjuk. Közben a többi hozzávalót feltesszük forrni, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint és a formába öntjük. Ezután a kész, meleg zselét lehűtjük.
Passió ropogós elkészítése:
A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Dobozban 1 éjszakát hagyjuk pihenni a hűtőben.
Passió szósz elkészítése:
Minden hozzávalót egyszerre feltesszük, forrásig főzzük, majd a kész szószt hagyjuk kihűlni.
passió püré , glükoz szirup , stabilizátor , lapzselatin , narancslé , cukorszirup , liszt , vaj , tojás , passiógyümölcs , gelan textura