Horváth Gábor receptje
2020. április 28.Konfitált burgonya
Hozzávalók:
- 50 dkg dió nagyságú újburgonya
- étolaj a konfitáláshoz
- 1-1 szál lestyán, tárkony
- só
Morzsa
Hozzávalók:
- 3 ek pankó morzsa
- 1/2 ek vaj
- 1 ek reszelt parmezán
Remoulade-mártás
Hozzávalók:
- 2 ek házi majonéz
- 1 tk kapribogyó
- 1 tk snidling
- 1 tk petrezselyemzöld
- 1 db csemegeuborka
Tejfölhab
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- só, füstölt pirospaprika
Lágytojás
Hozzávaló:
- 4 db XL méretű tojás
Díszítés
Hozzávalók:
- 3-3 szál petrezselyemzöld, turbolya, snidling, tárkony
A megsikált burgonyákat a hozzávalókkal annyi olajban, amennyi ellepi, forráspont alatt a tűzhelyen puhára konfitáljuk. Közben a morzsát a vajon aranybarnára pirítjuk. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. A remoulade-mártáshoz a házi majonézt összekeverjük az apróra vágott és kinyomkodott zöldekkel, sózzuk.
A tejfölhabhoz a hozzávalókat összekeverjük, szifonba töltjük, egy patront nyomunk bele, majd tálalásig hűtőben tartjuk.
A tojásokat 10-15 percig egy tál meleg vízben tartjuk, majd forrásközeli vízbe tesszük, és kb. négy percig főzzük, majd jeges vízben azonnal lehűtjük.
Tálaláskor a remoulade-mártást a tányér aljára kanalazzuk, a félbevágott burgonyákat körberakjuk és megszórjuk a sajtos morzsával. Középre tesszük a héjukból óvatosan kipottyantott tojásokat, tejfölhabot nyomunk rájuk, végül friss zöldekkel gazdagon megszórjuk.