Receptek

Rakott burgonya

Horváth Gábor receptje

2020. április 28.

Konfitált burgonya
Hozzávalók:

  • 50 dkg dió nagyságú újburgonya
  • étolaj a konfitáláshoz
  • 1-1 szál lestyán, tárkony

Morzsa
Hozzávalók:

  • 3 ek pankó morzsa
  • 1/2 ek vaj
  • 1 ek reszelt parmezán

Remoulade-mártás
Hozzávalók:

  • 2 ek házi majonéz
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 tk snidling
  • 1 tk petrezselyemzöld
  • 1 db csemegeuborka

Tejfölhab
Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • só, füstölt pirospaprika

Lágytojás
Hozzávaló:

  • 4 db XL méretű tojás

Díszítés
Hozzávalók:

  • 3-3 szál petrezselyemzöld, turbolya, snidling, tárkony
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megsikált burgonyákat a hozzávalókkal annyi olajban, amennyi ellepi, forráspont alatt a tűzhelyen puhára konfitáljuk. Közben a morzsát a vajon aranybarnára pirítjuk. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. A remoulade-mártáshoz a házi majonézt összekeverjük az apróra vágott és kinyomkodott zöldekkel, sózzuk.

A tejfölhabhoz a hozzávalókat összekeverjük, szifonba töltjük, egy patront nyomunk bele, majd tálalásig hűtőben tartjuk.

A tojásokat 10-15 percig egy tál meleg vízben tartjuk, majd forrásközeli vízbe tesszük, és kb. négy percig főzzük, majd jeges vízben azonnal lehűtjük.

Tálaláskor a remoulade-mártást a tányér aljára kanalazzuk, a félbevágott burgonyákat körberakjuk és megszórjuk a sajtos morzsával. Középre tesszük a héjukból óvatosan kipottyantott tojásokat, tejfölhabot nyomunk rájuk, végül friss zöldekkel gazdagon megszórjuk.


burgonya , receptek , rakott krumpli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra