A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Egyszerű túrófánk

Nábelek Zsófia receptje

2018. március 6.
  • 25 dkg túró
  • 80 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hozzávalókat villával vagy robotgépben összekeverjük, amíg puha, ragacsos, de formázható masszát kapunk. Kiskanállal vagy kézzel gombócokat szaggatunk belőle közvetlenül a forró olajba, vigyázva, hogy ne fröccsenjen a kezünkre.

A gombócok felpuffadnak, ha az egyik oldaluk megsült, átfordulnak a másikra, de ha megmakacsolják magukat, lehet segíteni.

Még melegen porcukorral, áttört epervelővel vagy lekvárral kínáljuk. Sósan is készíthetjük, ilyenkor a citromhéjat és a cukrot elhagyjuk, ízesíthetjük zöldfűszerekkel, borssal, akár karakteres sajtokkal is.





liszt , tojás , túró , sütőpor , citrom , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra