Receptek

Tokaji csülök

Soltész Gábor receptje

2020. szeptember 21.
  • 64 dkg sertés hátsó csülök
  • 80 dkg cikkes burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 dl aszú
  • egész bors
  • babérlevél

  • fűszerlé (vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, só)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A csülköt fűszeres lében megfőzzük. 200 °C-on 20 percig elősütjük, utána készre sütjük, ízlés szerint.

Mézet karamellizálunk egy serpenyőben, majd rászórjuk a lazán felvágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sózzuk, lassan aranybarnára pirítjuk. Aszúval felöntjük, hagyjuk a nagyját elpárologni, pépesre főzzük.

Beleforgatjuk a csülköt, összeérleljük. Cikkekre vágott sült burgonyával tálaljuk.


csülök , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , méz , aszú , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra