Jahni László receptje
2020. szeptember 3.- 2 db padlizsán (egy hosszúkás lila és egy gömbölyded fehér)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db lecsópaprika
- 2 db szabadföldi paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek sertészsír
- 20 dkg kenyérliszt
- 4 ek (sütésre fel nem használt) kovász – elhagyható, helyette használhatunk tejfölt
- 1 dl víz
- 2 ek tejföl
- só, bors, snidling
A félkarikákra vágott hagymát erős lángon megpirítjuk a kockákra vágott lecsópaprikával a sertészsír felén.
Amikor már pörzsanyagot kaptak, hozzáadjuk a durva kockákra vágott padlizsánt és a vékonyra szeletelt fokhagymát, mérsékeljük a lángot, sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a padlizsán meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselymet, és összeforraljuk.
A lisztet elkeverjük a kovásszal, a vízzel, a tejföllel, a maradék sertészsírral és fél evőkanál sóval.
Később vékony korongot nyújtunk belőle, és füstölő serpenyőben sütjük, míg hólyagos nem lesz.
Snidlinggel vagy újhagyma zöldjével tálaljuk.
padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , lecsópaprika , paradicsom , petrezselyem , zsír , sertészsír , kenyérliszt , kovász , tejföl , snidling