Receptek

Epres rétestortácska

Kalla Kálmán receptje

2020. július 22.
  • 1 csomag réteslap
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 250 g eper
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 20 g keményítő
  • 5 g zselatin
  • 200 g tejszínhab
  • 2 ek eperlikőr

EPERÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g eper
  • 50 g porcukor
  • 1 ek eperlikőr
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Dupla rétegű rétestésztából, melyet vékonyan lekentünk olajjal, 24 db, 60 mm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Sütőlemezen egymás mellé helyezzük a korongokat, és száraz sütőben zsemleszínűre sütjük.

Az epret cukorral összetörjük, vízgőzön felmelegítjük, hogy a gyümölcs saját levében a cukor felolvadjon, majd szitán átpasszírozzuk egy másik tálba.

A tojássárgájákat, a zselatint és a keményítőt fémtálban vízgőz felett besűrítjük. A krémet kevergetve lehűtjük, likőrrel ízesítjük. Végül hozzákeverjük a másik tálban lévő cukros epret és a tejszínhabot.

A mártáshoz az anyagokat egy kis üstben összekeverjük, vízgőz felett besűrítjük, majd állandó kevergetés közben megint lehűtjük. Az eperöntethez a cukorral összetörjük az epret, teaszűrőn átpasszírozzuk és likőrrel ízesítjük.

TÁLALÁS:
A kisült réteskorongokat megtöltjük az eperkrémmel, 6 darab réteskorong közé 5 réteg krémet teszünk. A tányérokra öntünk a vaníliamártásból, és az eperöntettel díszítjük a mártást. Ebbe a mártásba állítjuk a porcukorral meghintett tortácskákat. Friss eperrel és mentával díszítjük.


eper , réteslap , tojás , eperlikőr , napraforgóolaj , porcukor , keményítő , zselatin , tejszínhab

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra