Kalla Kálmán receptje
2020. július 22.- 1 csomag réteslap
- 3 ek napraforgóolaj
- 250 g eper
- 2 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 20 g keményítő
- 5 g zselatin
- 200 g tejszínhab
- 2 ek eperlikőr
EPERÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 200 g eper
- 50 g porcukor
- 1 ek eperlikőr
A mártáshoz az anyagokat egy kis üstben összekeverjük, vízgőz felett besűrítjük, majd állandó kevergetés közben megint lehűtjük. Az eperöntethez a cukorral összetörjük az epret, teaszűrőn átpasszírozzuk és likőrrel ízesítjük.
TÁLALÁS:
A kisült réteskorongokat megtöltjük az eperkrémmel, 6 darab réteskorong közé 5 réteg krémet teszünk. A tányérokra öntünk a vaníliamártásból, és az eperöntettel díszítjük a mártást. Ebbe a mártásba állítjuk a porcukorral meghintett tortácskákat. Friss eperrel és mentával díszítjük.
eper , réteslap , tojás , eperlikőr , napraforgóolaj , porcukor , keményítő , zselatin , tejszínhab