Gastón Acurio receptje
2020. július 30.- 5 db sárga krumpli
- 1 db ají paprika/sárga chili kimagozva
- citromlé
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2 db avokádó
- 1 kg garnélarákfarok
- rózsaszín mártás
- petrezselyem
- só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, melegen áttörjük. Ízlés szerint ají paprikát, citromlevet és olívaolajat adunk hozzá.
Jól összedolgozzuk, míg sima és selymes lesz, sózzuk, majd félretesszük. Házilag készült majonéz, paradicsompüré, konyak és narancslé felhasználásával rózsaszín mártást készítünk.
Eközben egy fazékban vizet forralunk sóval és citromlével, majd a rákfarkakat a forrásban lévő vízbe dobjuk, és két perc alatt megfőzzük.
Lecsöpögtetjük, papírral szárazra töröljük, apróra vágjuk, és elkeverjük őket a rózsaszín mártással.
Az avokádót villával összetörjük. Ezután egy tál aljára simítunk egy réteg krumplit, rá egy adag avokádót, majd ezt követi egy adag rákfarok. Végül petrezselyemmel díszítjük.
sárga krumpli , ají paprika , citromlé , olívaolaj , avokádó , garnélarákfarok , petrezselyem