Rosenstein Tibor receptje
2018. november 22.- 2 db nagy libacomb
- 3 dl libazsír
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl libaaprólékból főtt leves vagy alaplé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db alma vagy 2 db nagy szilva
- tengeri só, egész fehér bors
Amikor teljesen puha a hús, kiszedjük a zsírból és hagyjuk kihűlni. A lábosban lévő zsírt szintén kihűtjük, és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt rajta a zsír, kettéválasztjuk, külön a pecsenyelét, külön a zsírt. A kihűlt libacombokról a bőrt leszedjük, csontokat eltávolítjuk, és a húst a kezünkkel szálakra morzsoljuk.
liba , libacomb , libazsír , száraz fehérbor , alaplé , fokhagyma , vöröshagyma , alma