Receptek

Vésztői tokhal, céklás paradicsomvíz, eper

Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád receptje

2021. szeptember 24.
  • 40 dkg tokhalfilé

  • olívaolaj
  • paradicsomvíz
  • 1 db kis cékla
  • 4 db eper (vagy szezon szerint gyümölcs)
  • 12 db koktélparadicsom
  • bodzaecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tokhalat 10-12 percig olívaolajban konfitáljuk 52 °C-on, majd pihentetjük, és tálalás előtt serpenyőben átsütjük.


A paradicsomvizet 45 °C-ra melegítjük, beletesszük a hámozott, reszelt, bodzaecettel összekevert céklát, és 6-8 percig áztatjuk.

Leszűrjük.

Tányérba helyezzük a tokhalat, köré öntjük a paradicsomvizet, blansírozott, hámozott paradicsomokkal, eperrel körítjük.

Kiegészítők: sós citrom finomra vágva, pirított napraforgómag, zöldek.



PATRIÓTA GYULAI KISVENDÉGLŐ
Az étterem egy házaspár örömjátéka.Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád az elmúlt években komoly lépéseket tett az önellátás felé: a lekvárok, savanyúságok, befőttek,hentes- és pékáruk mellett többek között bodzapezsgőt, virág és gyümölcsszörpöket, eceteket állítanak elő. Újabban állandó étlap nélkül várják a vendégeket, és havi borvacsorákat is rendeznek.

tokhalfilé , olavíolaj , paradicsomvíz , cékla , eper , koktélparadicsom , bodzaecet