Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád receptje
2021. szeptember 24.- 40 dkg tokhalfilé
- só
- olívaolaj
- paradicsomvíz
- 1 db kis cékla
- 4 db eper (vagy szezon szerint gyümölcs)
- 12 db koktélparadicsom
- bodzaecet
A paradicsomvizet 45 °C-ra melegítjük, beletesszük a hámozott, reszelt, bodzaecettel összekevert céklát, és 6-8 percig áztatjuk.
Leszűrjük.
Tányérba helyezzük a tokhalat, köré öntjük a paradicsomvizet, blansírozott, hámozott paradicsomokkal, eperrel körítjük.
Az étterem egy házaspár örömjátéka.Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád az elmúlt években komoly lépéseket tett az önellátás felé: a lekvárok, savanyúságok, befőttek,hentes- és pékáruk mellett többek között bodzapezsgőt, virág és gyümölcsszörpöket, eceteket állítanak elő. Újabban állandó étlap nélkül várják a vendégeket, és havi borvacsorákat is rendeznek.
tokhalfilé , olavíolaj , paradicsomvíz , cékla , eper , koktélparadicsom , bodzaecet